Снимка: Dnes.bg
fallback

Общ преглед
Близо 15 километра е опашката от чакащи камиони, автобуси и леки автомобили на граничния пункт „Кулата-Промахон“. Само за два часа трафикът за Гърция се е увеличил няколко пъти, съобщават от Гранична полиция.
Oще по темата


Причината за  изключително натовареното движение  е заради затварянето на три от граничните пунктове за преминаване на туристи. Освен това Гърция не пропуска леки автомобили и автобуси на границата си с Северна Македония.

Не е ясно и докога ще бъде отворен и пунктът „Маказа“. Така целият туристически трафик от Сърбия, Северна Македония, Румъния и България се насочва към най-сигурната  точка за влизане в южната ни съседка. През последните три часа колоната от чакащи камиони, леки коли и автобуси е стигнала  до  разклона за Петрич на АМ „Струма“ и продължава да расте.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, изисквани от гръцките гранични власти и тестовете за коронавирус, които се правят предимно на  сръбските туристи, допълва БНР.

Има реална опасност ситуацията да стане още по-сложна към края на седмицата, предупредиха  работещи на граничния пункт.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

Добре де аз не разбирам какво лошо има да си носиш храна на плажа аз тренирам стремя де да държа някакъв режим на хранене и си нося на плажа поне 3 кутийки с пилешко с ориз къв вине проблема на вас яжте си кюфтенцата от не месо и цаца мазна и бирчок и синтрескайте мазните шкембета на плажа аз най ми е кеф да гледам тия опулени погледи как аз ям пуешко а те ръфат солен будгер за 10 лева;)

33

Такса барбарон

преди 3 години

Значи, лютеница си носели хората в Гърция. Хората, които почиваме в Гърция носим натам само пари, телефон, документи и дрехи. За над 10 години нито съм чул, нито съм видял някой да си носи храна за почивката Гърция. Храната се носи на връщане от Гърция, защото там е по-качествена, а цената е същата като в България или по-ниска.

32

Мдааа

преди 3 години

Гърция, явно е оставила на сухопътната си граница, отворен само един пункт и то с България, така че Балканите и Европа сега ще минават само по магистрала Струма...

fallback