Снимка: БГНЕС
fallback

Неизряден търговски обект е установено от служители на Районно управление на МВР – Павликени и Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) при съвместна проверка. Това съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР-Велико Търново.

Oще по темата

Вчера при извършени контроли в хранителни магазини и питейни заведения в Павликени е проверен и кафе-аперитив. В началото на проверката е извършена контролна покупка, за която не бил издаден касов бон. В последствие е установено, че в заведението липсват касов апарат, счетоводна документация, трудови договори на служителите, регистрация по ДДС, платени осигуровки, договори за сервиз, фактури за наличната стока в момента, договор за наем.

Констатирани са сериозни нарушения по Закона за ДДС и разпоредбите на НАП. Съставен е констативен протокол за налагане на административни нарушения и в РУ – Павликени е образувана преписка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 3 години

Някой по-рано е писал патент да му сложат и готово.ДА ама НЕ!Дори да си на патент не си освободен от счетоводство.Документите са същите без значение сергийка за гевреци ли държиш,кафене или мол, в България закона е един и за дребния и за мола.Няма разлика нито по-малки данъци.Освен това са му търсили и договор за наем,което значи,че някой иска да му вземе бизнеса.В БГ да правиш бизнес на общинско място,което ти го дава чиновник е кошмар!При всяка смяна на власт,трябва да се обясняваш на новия.

26

Анонимен

преди 3 години

Мирише ми на поръчка.В Павликени може и да няма 50 000лв оборот,че да му искат регистрация по ДДС.Е касов трябва да има и документи за стоката да.Трябва и осигуровки да внася.За да имаме държава и чиновниците да има от къде да взимат заплати трябва и данък.Къде е обаче държавата като спря бизнесите заради ковид?Аз съм убеден,че нито лев не е дала на този човек!Не става държавата само да взима иначе ще се увеличават такива сиви бизнеси дето не плащат нищо!За Горанов такива са маргинали.

25

сминдух енд чесън

преди 3 години

Все пак някога е имал всички документи,или не знаете...

fallback