Снимка: БГНЕС

Фрапантни практики по българското Черноморие продължават да отблъскват туристите, вместо да ги привличат в сегашната криза. С парцал и метла посрещат летовници в роден семеен хотел, съобщава "Монитор".

Специалната екстра в известното курортно селище Лозенец е измислена, за да се избегне среща с камериерките. Така почиващите получават допълнително занимание в почивката си. Срещу 100 лева на вечер летовниците си почистват сами стаите със специално осигурени от домакините оръдия на труда - метли и прахосмукачка.

По време на престоя персонал на хотела не притеснява почиващите, на всеки три дни камериерки оставят пред вратите чисти чаршафи и кърпи. Вечерта минават и събират мръсните. Обяснението на управителя е, че заради епидемията от коронавирус така се пазят хем гостите, хем наетите в хотела за поддръжка.

Още по темата

В началото на месеца бе съобщено пък за "златни" чадъри на Слънчев бряг. На курортисти е била сервирана сметка от 64 лв. за ползваните удобства на пясъка, което прави по 12 лева за чадър и по 10 лева за шезлонг. Стопаните на плажа веднага се оправдаха, че служител новобранец се е объркал и таксувал курортистите по стара тарифа, а от Министерството на туризма припомниха, че това лято тарифите не може да надхвърлят 4-5 лева.

Все повече стават сигналите, че обещаните безплатни (или на символични цени) чадъри и шезлонги всъщност излизат скъпо на курортистите. Наскоро например летовник на плажа Бургас-север се оплака, че са му казали, че сянката върви задължително с консумация от прилежащия бар, а едно кафе от въпросния бар струва 8 лева.

"Солена" се оказва и разходката с лодка по Ропотамо. По 10 лева за възрастен и по 5 лева за дете се предлага услугата преди активния сезон. Табелите указват по-скъпа услуга, но малкото туристи са принудили търговците да свалят цените.

Разходката е срещу течението, пътуване до устието на реката не се предлага. По маршрут могат да се наблюдават гъсти подобни на джунгла лонгозни гори по бреговете, чиито надвесени клони буквално засенчват реката, много блатни костенурки и водни змии. Мястото, откъдето може да се качи група в големите открити моторни лодки, е почти до самия главен път Бургас-Приморско.

Лодката се движи с 1,5 км срещу течението до достигане в близост до блатото "Вельов вир". Продължителността на разходката е 30 минути отиване и връщане. Срещу 10 лева отгоре получавате и снимки за спомен.

Коментари Напиши коментар

45

Анонимен

преди 1 седмица

Преди няколко дни се върнахме от почивка в Гърция. Срещу 100 евро на вечер не получихме дори метла сами да почистим, камо ли чисти чаршафи пред вратата. Два дни плика с *** стоя пред стаята без да го вземат. При напускане на рецепцията ни казаха, че за почистване трябвало да го заявим и те видиш ли със специални облекла щяли да влязат и да почистят. На това му се вика мързелива работа.

44

Анонимен

преди 1 седмица

Елате направете и един репортаж за Перла, където Божков си е обособи частна ВИП зона и не допуска никого на първа линия и всичко е обградено с мутряги! Там има табели Резерве с постоянен статут и не дай си боже не видиш и се настани там идва спасителя и ти разхвърля багажа! Някакъв ужас!

43

Анонимен

преди 1 седмица

Добре де, тия камериерки тогава какво правят по цял ден? Излиза ,че чистят само едва като си заминат гостите.Значи си клатят краката.