Снимка: БГгНЕС
fallback

През 2017 г. в РИОСВ  сме внесли инвестиционно намерение за строеж на курортен комплекс при Алепу, а не е за укрепване на свлачище, заяви инж. Цветанка Павлова, директор "ГБС турс“.

Конструкцията на укрепването ще е интегрирана към комплекса, обясни тя пред bTV.

Казусът със строежа на Алепу започна миналата година с любителски кадри, които показваха мащабен строеж на шофьорския плаж. Въпреки че строежът беше представен за брегоукрепително съоръжение, опасенията и изгледът му беше на бъдещо ваканционно селище. След протести изграждането беше спряно, намеси се ДНСКА и прокуратурата. Разледващите ще проверяват как са придобити терените, дали инвеститорите имат всички необходими разрешителни, спазени ли са законите.

Oще по темата

"Строежът на Алепу е монолитна бетонна плоча, чиято функция е да има противосвлачищно действие. Разрешаването на застрояване на терена е свързано със задължително укрепване на свлачището. Без него не може да се строи", обясни Павлова.

Днес става ясно, че има разрешително за строеж на "Алепу вилидж", като в началото по думите на Радослав Котларов, изпълнителен директор "ГБС турс", през 2015 г. не са мислили да има нищо на плажа, а през 2016 поради свлачище, застрашавало комплекс, който управляват, са решили да обмислят какво да правят. Той добави, че свлачището е можело да предизвика екокатастрофа, както и други инциденти.

Отрече свлачището да е умишлено направено, защото по думите му, то им е струвало повече, отколкото ако го е нямало.

"Това свлачище има последствия – 2 години инженерен труд и документация и огромни средства. Инвеститорите са мислили да правят терасовидно застрояване, пред този имот общински имот, ние сме втора линия. Този имот не е наш, имаме учредено право на строеж през 2016 г., той е съседен на комплекс, който управляваме, носеше проблеми на комплекса това свлачище", обясни той.

Той добави, че имат и паркинг и новопридобит терен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Истината излезе

преди 3 години

В такъв случай лъжат:Ревизоро,Шефът на РОСВМинистърът на Регионалното развитие и кво следва.Мафията си има Държава. Държавата на тиквите.

34

Обеликс

преди 3 години

До Атанас ВелмазовГ-н Велмазов, Няма никакъв шанс по нашето, повтарям, нашето, защото плажната ивица е изключителна държавна собственост, да се появят платежоспособни туристи. Визирам такива, които да плащат над 200 евро на вечер за двойна стая. Причините: богати туристи не ходят в бедни страни. Природата би могла да привлече, евентуално, някои от тях, но презастрояването не остави природа по крайбрежието. Не се надявайте на друго, освен на пияни англичани, които идват заради евтиния алкохол

33

Анонимен

преди 3 години

Тия си кихнали където трябва и ще строят комплекс?!?Дали ще го слеят с Варна?

fallback