Снимка: Pixabay
fallback
Абитуриентът с COVID-19 от град Бяла, който беше приет за лечение в русенската болница "Медика", е имал само главоболие в навечерието на бала си във Велико Търново, който се е провел на 27 юни.
 
Това обясниха управителят на здравното заведение д-р Ивелин Йоцов и доц. д-р Дора Маринова, която ръководи сектора за лечение на болни с коронавирус, цитирана от "Монитор".
 
Момчето не е подозирало, че може да се е заразило с вируса и смятало, че главоболието му просто е в резултат на вълненението от предстоящото събитие. Медиците определиха като некоректни и грозни обвиненията срещу зрелостника. 
Oще по темата
 
В деня след бала абитуриентът се почувствал отпаднал. Това си обяснил с безсънната нощ заради тържеството. Едва в понеделник, на 29 юни, получил болки в гърлото, суха кашлица и имал висока температура.
 
"Неговата сестра, която е студентка по медицина в Германия, го посъветвала да си направи тест за коронавирус, който се оказал положителен", обясни доц. д-р Маринова.
 
Момчето няма предположения къде и как се е заразило. През последния месец бил само в град Бяла, където живее семейството му. До Велико Търново отишъл заради матурите.
 
На 30 юни абитуриентът е докаран с линейка от Бяла в Университетската болница "Медика". Терапията е започнала веднага и медиците предполагат, че няма да развие дихателна недостатъчност. Състоянието му се определя като добро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

До 17

преди 3 години

Ти си куха лейкa! Може да се прояви и на втория и на 21 ден! *** *** население..

15

Да

преди 3 години

Е как така? Нали до 14 дни се проявявала болестта? Този как за един ден и вече е туше??? Съмнително, доста даже.

14

Анонимен

преди 3 години

Сега публично да го оплюем, както си му е реда.

fallback