Снимка: БГНЕС
fallback

Във вторник изтича наложената карантина на ромския квартал "Изток" в Кюстендил. През последните 10 дни ограниченията изглежда не дадоха резултат. Вместо заразата да изчезне, случаите в квартала продължават да нарастват, като през вчерашния ден новозаразените надминаха 100 души, предаде NOVA. 

От Областния кризисен щаб ще трябва да вземат решение дали ограниченията да останат и в бъдеще.  
Oще по темата
 
"Мярката все пак даде резултат. Лошото е, че се появиха случаи и в самия град. Правят се повече проби и има повече контактни лица, тъй като голяма част от заразени работят във фирми и заводи заедно. Проведоха се абитуриентски балове и имаше масови събирания. Може би вече разпространението е дифузно", каза началникът на  Кризисния щаб в града Виктор Янев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 3 години

Искам да почертая че заразата не е тръгнала от ромите а сега се твърди че те разнасят заразата а и никой не е излизал от махалата освен нещо по спешност. Ас например докаато бяха само Българите зааразени не сме излизаали освен до магазина а пък децата изобщо никаде не ги водехме до като в града се чудеха кой каде да ходи и калво да разхожда а куче то а котката

5

Анонимен

преди 3 години

Утре, Мая ще бъде в гетото на предизборна кампания и то без маска, както ходи премиера СЛЪНЦЕ.

4

Иван

преди 3 години

На това място бих публикувал един призив към насилието върху определена етническа група, но закона си е закон :-D

fallback