Снимка: Pixabay
fallback
Персонала на Спешното отделение на многопрофилната болница в Силистра подаде колективна оставка. Причината е поредния случай на агресия, макар и вербална. Случаят е от средата на юни месец, когато Георги Веселинов води детето си в отделението, съобщава bTV. 
 
Д-р Бейти Насуф разказва, че бащата изчакал няколко минути, след което започнал да обижда лекаря преди дори да са разговаряли. 
 
"Излязох навън и ги видях как си пушат цигарите и се подсмихват, и си пият кафетата. Това ме подразни и това събуди т.нар. агресия, както вие я наричате - защо трябва да чакам, а те да си пушат цигарите и кафетата да са им в ръцете? Наругах ги, да, бутнах вратата с крак, вижда се и на материалите", обясни бащата на детето. 
 
Д-р Насуф разказва, че в това време се е извършвала дезинфекция на отделението. Той е излезнал в почивка, като след него са излезнали и сестрите. След това виждат и човека с камера, който използва обидни думи. 
 
Директорът на МБАЛ-Силистра Д-р Даниела Костадинова казва, че Спешното отделение ще продължи да работи, защото лекарите там са отговорни. Тя допълни, че те имат 15-дневно предизвестие, което трябва да отработят. 
 
"Исканията ни са да има наказуемост за агресорите. Законотворците да въведат реални наказания и тези хора, ако бъдат признати за виновни, да полагат общественополезен труд и да бъдат гледачи на болните в лечебницата", коментира Д-р Костадинова. 
 
Тя казва, че случаят на детето не е бил за Спешно отделение. Лекарите въпреки това са го прегледали и твърдят, че бащата е можело да се държи по доста по-цивилизован начин. 
 
Персоналът на отделението е склонен да оттегли оставката си, но настоява за промени и наказуемост. 
 
В Силистра е единствената болница, в която има неотложен кабинет. Дори при най-незначителните състояния се търси помощта на спешните лекари. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 3 години

Уж всеки знае кога, какво и как се лекува, а после търсят докторите... Прости сме си..

13

Анонимен

преди 3 години

Хайде подавайте я тази оставка, стига сте плашили гаргите....

12

От силистра

преди 3 години

Аде аде знаем ги колко са ...

fallback