Снимка: БГНЕС
fallback

Актове между 500 и 1000 лв. са наложени на диво къмпингуващи туристи в местността на "Карадере" край Бяла. Това заяви зам.-кмета на общината Деян Янчев. По думите му на плажната ивица има разположени над 40 каравани, кемпери, което е забранено на този вид плажове за природосъобразен туризъм.

Местните власти заявиха, че пясъчната ивица в този район не може да се ползва за къмпингуване, защото терените зад него са частна собственост. "Винаги се стига до една задънена улица. Самите собственици трябва да решат какво да правят с тях", заяви още зам.-кметът Янчев, цитиран от "Монитор".

Съвместните акции на полицията и общинската администрацията на Бяла срещу нарушителите в района ще продължат през цялото лято.

Почиващите обаче не се притесняват от санкции. Убедени са, че държавата не може да налага глоби, щом не е създала условия за диво къмпингуване по Черноморието. На Карадере няма сметоизвозване, ток и вода. Това лято летовниците са донесли химическа тоалетна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

плажува на Карадере

преди 3 години

Нищо против каравани и палатки ,но те се позиционират през април и се махат през октомври.Пред тях са построени шатри ,за да пазят място на приятели,които идват за ден -два.Трябва да има някакъв регламент,защото гората се превръща в минно поле,а за хора,които идват за плаж място няма.

31

Запознат

преди 3 години

Няма никакво свободно плажуващи къмпингуващи.Караваните са на разни софиянци("природозащитници") които по цяло лято си държат караваните на плажа и вземат пари от наем за тях.Цялата работа със защита за свободно къмпингуване е бошлав работа,просто защитават себе си за да се облагодетелстват.А на зима караваните се завръщат в с.Горица да чакат до следващото лято.

30

HeinrichHimmler

преди 3 години

Подпорна стена хотел може , ама да си сложа палатката на последния останал див плаж не мога така ли ? Не сте държава , а мръсни лобистки мър*ши, но Господ гледа и Тиквата ще гние в Ада заедно с останалите пом*ияри унищожаващи иначе прекрасната ни родина . Срам ме е от вас гербави мафиоти!

fallback