Снимка: Pixabay
Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка, съобщи bTV. Недоволството им е породено заради различните заповеди и правила за работа с пациенти с коронавирус. Ако медиците не отеглят оставките си жителите на три общини ще останат без лекарска помощ. 
 
Те твърдят, че болницата не разполага с условия за лечение на пациенти с COVID-19. В момента там са настанени 8 души, които са заболели от вируса. 
 
"Още в началото на извънредното положение заявихме асансьор, така че пацент в тежко състояние да го използва и да не се преплитат потоците от болни. Нашето недоволство е свързано със загрижеността към пациентите", заяви д-р Чавдар Капълчев.
Още по темата
 
Той обясни, че политически сили правят опити да се месят в лечението на пациенти и категорично отрече твърдението, че лекарите отказват да рекуват пациенти с COVID-19. "Аз не се страхувам от коронавируса, от сега нататъкние трябва да свикнем да живеем с него, но трябва да си подредим нещата", обясни д-р Капълчев. 
 
Медикът допълни, че в медицинското заведение могат да лекуват само пациенти, които са с леки или средни случаи на заразата. Ако се стигне до апаратно дишане болницата не разполага с условия. Д-р Капълчев обясни още, че в болницата има серриозна липса на персонал. 
 
Днес се очаква медиците да се срещнат с кмета на Велинград и да се потърси решение на проблема. Д-р Капълчев обясни, че едно от исканията ще е да се увеличи медицинския персонал на болницата и да се намери вариант медиците да разполагат с повече почивки. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase