Снимка: БГНЕС
fallback

Желаещите да посетят плаж "Тополите" край Черноморец плащат такса от 4 лева за паркинг на автомобил. 

Летовници сигнализират, че им събират такса без реално да виждат паркинг и автомобилите им остават под дърветата край ивицата. Какво възмути пожелалите да почиват на родното Черноморие?
 
Боряна и Стоил от началото на седмицата са започнали почивката си на Черноморец.
 
"Смятам, че да ни бъде взимана такса за нещо, което не съществува, не е правилно. Това са пари за нищо", каза Боряна пред Нова тв.
 
Стоил твърди, че имат издаден касов бон за услугата.
 
"Нямаме нищо против да се взимат пари срещу услуга, но когато такава няма - това е нелепо",казва той.
 
"Проверката установи, че това е частен имот. Както каза господина, на мястото има касов апарат и се издават документи. Дали това е законно, предстои да видим. Ако има нарушения, ще бъдат взети мерки", обясни кметът на Черноморец Росен Деспов.
 
Той обясни, че въпросният път се намира в частен терен и не съществува в кадастъра. "Дори тази алея да бъде изградена, тя няма да реши проблема с паркирането, защото тук няма общински терен", казва Деспов.
 
Кметът също така обясни, че в тези терени има земеделски пътища, които не са възстановени и процедурата по това би била дълга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Георги Г.

преди 3 години

Самопрецакване като за последно. Куриозното е, че тази пандемия беше може би последен шанс българското черноморие да си върне българските туристи. Така или иначе с тази динамика по границите с Гърция, много хора ако ходят на море, ще е на нашето. Ако сега се бяха напънали всички в куплом - кметове, хотелиери, всякакви "бизнесмени" да предоставят читава услуга - току виж някой турист останал и догодина ... да ама не...

33

Анонимен

преди 3 години

Дори да оправят кадастъра, пак ще спретнат платен паркинг. Абсурд да оставят свободно място, може и "подпорна" стена да издигнат.Знаете ли какво беше учудването ни преди години, когато за първи път отидохме в Гърция и не открихме на кого да платим за паркинг. Бяха ни казали, че са безплатни, но научени от България, не можехме да повярваме, че уж хитрите гърци не смъкват кожата на туристите.

32

Анонимен

преди 3 години

След всичко, което се пише и споделя за нашето Черноморие, да се правиш на изненадан, когато те прецакат - е, не го разбирам, ама никак. Хиляди хора писаха за платените незаконни паркинги и входове към плажовете, за "обърканите" в касовите бележки кафе с чадър, обаче твърдоглави - не, та не - отиваме пак да ни дерат.Въобще не им съчувствам, никой насила не ги е завел, сами са си избрали емоции в повече. Ако не ходите, след година-две и у нас ще се научат да уважават гостите си

fallback