Снимка: БГНЕС
Разпространението на коронавирус в София е дифузно, а не клъстерно. От Столичната РЗИ така си обясняват новите рекордни 60 случая. Не става дума за конкретни огнища. 
 
За последните 24 часа у нас бяха регистрирани рекордните 166 случая на COVID-19 при направени 2775 PCR теста. 
 
Пулмологът Александър Симидчиев смята, че вирусът не е променил силата си, а се е променило отношението на хората към него.
 
"От гледна точка на правителството - повече тестове - повече открити заразени. От гледна точка на хората - свободно поведение - повече заразени".
 
Новите случаи във Варна са 8. Сред тях е и служител на общината, а в момента се издирват контактните му лица. Сградата на общината е затворена за дезинфекция и трябва да отвори отново в понеделник. 
Още по темата
 
Емблематичният Празник на Черешата в Кюстендил беше отменен. Причина за това е и огромният брой на берачите на череши, които идват от други градове. Основните опасения са да не се струпат много хора на площада и да се получи масово заразяване. Ромската махала в града остава под карантина. 
 
Рекорден брой новозаразени беше отчетен и в Област Пловдив. Новозаразените там са 13. Между тях са лекар и дъщеря й, както и готвачка в детска градина, припомня bTV. Трима от заразените са настанени в болница, а другите са поставени под карантина в домовете си. Случаите не са свързани, тъй като са от различни точки на областта. Общото между тях е, че карат заболяването леко. Някои дори безсимптомно. 
 
Стабилно е и състоянието на работника, който пострада при срутването на тунел "Железница". Вчера стана ясно, че той също е заразен с COVID-19. В момента е настанен в Клиниката по инфекциозни болести на ВМА. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase