Снимка: БГНЕС
fallback
Новите случаи на заразени коронавирус във Варна са само два. От Регионалната здравна инспекция заявиха, че те не са свързани с празненството в града от преди дни, когато 7 души са се заразили с COVID-19, както и още 6 контактни с тях, съобщи bTV. 
 
На 13 юни на терасата на ресторант 27 души, сред които и деца, празнуват рожден ден. 
 
"Ние искахме да ги разделим повече, но казаха, че са семейство. По 6 човека на маса бяха, на 4 маси. Терасата е много голяма, само те бяха на нея и разстоянието от масите беше много голямо, повече от 3-4 метра", каза собственикът на ресторанта. 
Oще по темата
 
От РЗИ предполагат, че мъж от София, който е бил гост, е източникът. 
 
"Още същия ден е имал симптоми. Неговият резултат излиза на 19 и е положителен, много по-късно си е направил изследване", обясни д-р Янка Драганова. 
 
Още 12 заразени, 6 от гостите и 6 техни контактни, са установени. От заведението са категорични, че е извършена многократна дезинфекция и продължават да го правят всекидневно. 
 
"Извиках лаборатория, която направиха PCR тестове на целия персонал. И резултатите на всички бяха отрицателни", допълни Мирослав Савов, собственик на ресторанта. 
 
Специалисти твърдят, че малко хора се заразяват на случаен принцип. 
 
Във Варна всички гости на партито заедно с контактните им лица, които са общо над 60 човека, са поставени под карантина. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

ПАЦИЕНТ 0

преди 3 години

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЕ ПРЕВЪРНА В ТЕНДЕНЦИЯ ЗАРАЗНИТЕ ШО.ПИ ДА РАЗНАСЯТ ЗАРАЗИ НАВСЯКЪДЕ--НАГЛИ СА -ВИДЯ СЕ НАЙ-ДОБРЕ ПО ВЕЛИКДЕН КОГАТО ТРЪГНАХА МАСОВО И БЕЗОТГОВОРНО С КОЛИТЕ СИ-СПРЕТЕ СЕ БЕ-ПРАВЕТЕ СИ СЛЪНЧЕВИ БАНИ НА ПОКРИВИТЕ НА ПАНЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ

6

Веско

преди 3 години

Ако всеки сам се пази, няма да има заразени.

5

Анонимен

преди 3 години

Е как може със симптоми да се завлече на детско парти тоя ???

fallback