Снимка: Pixabay
fallback
Медиците от общинската болница във Велинград подадоха колективна оставка, съобщи bTV. Мотив за решението са непрекъснато променящите се правила и инструкции на здравните власти за работа с пациенти с коронавирус. 
 
Те все още продължават да лекуват пациенти, но настояват за среща с Националня оперативен щаб относно начините за лечение на COVID-19. 
 
Медиците казват, че болницата няма условия за лечение на болни от заразата, въпреки това те лекуват подобни пациенти. 
 
В общинската болница в момента се лекуват 7 души с коронавирус, а още петима са настанени в изолатора със съмнения, че са заразени. 
 
"Разочаровани сме от начина, по който получаваме разнопосочни указания и заповеди за лечението на паценти с COVID-19", коментира д-р Ванков от неврологичното отделение. 
 
"Ние не сме хора, които се страхуват, избрали сме тази професия и разбираме рисковете за себе си и за семействата си, но в нашата болница нямаме условия за лечение на това заболяване", допълни д-р Ванков.
 
Той е на мнение, че болницата, която е построена през 1953 г., не отговаря на санитарно-хигиенните условия, които се изисват за лечението на пациенти с коронавирус. 
 
"Има смесване на потоците на болни и здрави, а лекарите, които лекуват болните с коронавирус, дават консултации и в други отделения", посочи той. 
 
По думите на д-р Ванков каквито и мерки да бъдат взети, не може да се гарантира, че други болни няма да се заразят с вируса. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

искам

преди 3 години

Искам да се подобрят условията в МБАЛ Велинград, искам тази болница да се справя отлично със задачите си. И няма да толерирам заговори. Само те липсват.

37

хреноруб

преди 3 години

Сега ще стане ясно, след днешния ден, какво е това - протест или заговор. И каква е робята на кмета в това. Питам се - кой насъсква медиците във Велинград едни срещу други? Все ще ми падне тоя па ра зит и ще му скъсам онова между краката.

36

протест или заговор

преди 3 години

Направи ми впечатление, че тия, които казват, че протестират, посочват от какво не са доволни, но не предлагат идеи какво да се направи според тях. Дотолкова са напреднали нещата, че някои хора специално са проучили дали преклонната възраст, на каквато е доктор Ванков, е прпечка човек да стане главен лекар. Не е, няма законова пречка. Сиреч, става дума за болни амбиции. И никого не го е еня за болницата. Готови са да я оставят без персонал, ако не стане на тяхната.

fallback