Снимка: БГНЕС
fallback

10 души с положителни тестове за новия коронавирус са регистрирани в община Самоков през последното денонощиe.

Така броят на активните случаи в района станаха 109. 40 от заболелите са настанени в болница, останалите са на домашно лечение, съобщиха от местната администрация.

Според последните данни един човек е бил излекуван и един е починал.

От Районната здравна инспекция са извършилиа тестове на установените контактни лица на вече диагностицираните. Продължава работата по локализиране на огнищата и ограничаване на разпространението. Поставените под карантина лица се контролират от органите на МВР.

Междувременно бе отложено редовното заседание на Общинския съвет в Самоков, насрочено за 25 юни, поради усложнената епидемична обстановка в Самоков. Общинските комисии са провели заседания и са изготвени протоколи с проекторешения, които ще бъдат разгледани на следващото заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

ДА

преди 3 години

То за Самоков добре,ама я тествайте всички села, в които има болни,да видим какво ще излезе!На едно от селата със сигурност знам,че кметицата е болна,но никой в селото не спазва нищо!Трябва цялото село да се тества,да не снате после-леле,затвориха ни!кой ги следи тези неща!?Или трябва персонално да се подаде сигнал до РЗИ Самоков ,с подпис и печат на подателя!?Знае се ,че е болна,че и други има и едно голямо нищо!А всяка неделя селото се пълни с хора от София,които нищо не знаят!

5

Левски

преди 3 години

7 квартал сигурно...и покрайнините...

4

Black Sea

преди 3 години

До #1Ай стига с това кой от къде се върнал. Я се огледай и ще видиш че май българите масово нищо не спазват. Агитките на Левски и ЦСКА дето бяха един връз друг и те ли са роми? Или Гришо? Или политиците ни и журналистите дето се скупчват на интирвютата. Ти в магазин скоро влизал ли си?

fallback