Снимка: Pixabay
fallback
Положителните проби за COVID-19 в ромския квартал "Изток" в Кюстендил се увеличават, съобщи Нова тв. Вече трети ден махалата е под пълна карантина, а движението на хора е абсолютно забранено.
 
Ще се овладее ли заразата и има ли проблеми вътре в квартала?
 
"За последното денонощие са установени 14 случая на новозаразени в област Кюстендил. Все още нямаме конкретна информация, колко от тях са от квартал "Изток". Тази информация ще бъде представена до няколко часа. До този момент случаите тук са над 60", обясни областният управител и председател на Областния кризисния щаб Виктор Янев.
 
Той заяви, че жителите на квартала задължително трябва да се движат с предпазни маски. Продължава работата с медиатори там.  
Oще по темата
 
"Първоначалният ограничителен режим беше по-лек. Жителите имаха възможност да напускат между 10 и 22 часа. Сега се наложи да затегнем мерките поради увеличаването на случаите", добавя Янев.
 
"Блокадата не ни притеснява. Полицията си има задължения, като по целия свят. Нещата ще се наредят. Носим маски и не се събираме на групи", разказват жителите.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 3 години

Добре де, защо и по избори и сега ходят да раздават пари да се гласува/казва каквото трябва само в махалата? Един човек по-надолу го беше казал - с по 3 бона на калпак цялото семейство ще си отживеят. Хайде и 2 да са, че знам, че за такива дето ги пишат бройка е 2.

6

пияница мистик

преди 3 години

До ХахахаХАхахахахаха, абсолютно вярно. Който мангалопитек може да се изразява по този начин си е направо за професор по лингвистика

5

Хахаха

преди 3 години

Блокадата не ни притеснява. Полицията си има задължения, като по целия свят. Нещата ще се наредят. Носим маски и не се събираме на групи", разказват жителите.Няма жител на този квартал дето може да каже такова нещо.

fallback