Снимка: БГНЕС
fallback

"Епидемията от коронавирус е почти овладяна, малко остана. Но има опасност да изпуснем нещата от контрол. Има опасност, ако населението не разбере, че коронавирусът не си е отишъл и че трябва да се спазва дисциплина. Трябва да имаме едно наум, защото повечето случаи са от определени огнища”. Това заяви д-р Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз, пред Нова тв.

Той допълни, че трябва да се спазват трите изисквания за предотвратяването на разпространението на коронавируса. „Ако не се спазват „трите Д-та” – дисциплина, дистанция и дезинфекция новият взрив в огнища епидемията е готов”, допълни д-р Брънзалов.

Oще по темата

Според него всеки пациент, който трябва да бъде приет в болница, трябва да бъде тестван. В противен случай се поема риск лечебните заведения да се превърнат в огнища на заразата.

Д-р Брънзалов коментира и случая с младата лекарка, която зарази много  хора в Кърджалийско.

"Аз не вярвам, че лекар, който е работил три месеца в „Пирогов”  и през когото са минали около 400 души, ще тръгне да заразява хора”, заяви той и изрази съболезнования на близките на починалия фелдшер в община Каолиново, който почина след заразяване с коронавирус, но отказа лечение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Баровеца-СФ

преди 3 години

Вчера в едно градче около София /където ми е къщата/ ,хората си щъкат без маски и никакви дезинфектанти! Гледат ме като треснати ,че съм с черна маска и слагам дезинфектант в магазина и вътре в заведението докато пазарувам! Казват "....., нали не било задължително вече" ! Е как искате да нямаме заразени,като вирусът май се е поотслабил,но не е преминал! Вчера го има- днес го няма! Я стъпете на земята,помислете и пазете поне околните,ако не себе си!

39

Само отбелязвам

преди 3 години

Като гледам случаите са над 100. Май като затвориха държавата бяха 15. На това ли му се вика овладяно? Увеличава се епидемията, тоя що лъже?

38

АтанаСпорМюнхен

преди 3 години

Дерматологично-венерически кабинети не спазват никакви мерки. Сядаш директно върху стола, топъл и мокър от предишния пациент. Отиваш с едно заболяване, тръгваш си с три. Става въпрос за Пловдив, не за Кокаляне. Възмутен съм от печалбарството им.

fallback