Снимка: Helpbook
fallback

Общ преглед
Сред получените сигнали постъпили в платформата на Helpbook.info се откроява един, в който наш потребител е прикачил шокиращи снимки от центъра на София.

"В съседство на жилищна кооперация, намираща се на адрес: ул. "Овче Поле" 160-162, има дворно място, в което е изградена барака и живеят роми. Дворът е превърнат в сметище, миризмата, от което е нетърпима през летните месеци. Има реална опасност от зарази, завъждане на гризачи и хлебарки.

През зимните месеци се горят отпадъци за отопление и тъй като няма комин това е сериозна предпоставка за пожар. Положението е нетърпимо. По всяко време на денонощието се пуска неприемливо силно музика от уредба на двора на открито, независимо от правените забележки. Това е системен тормоз върху жителите на съседните сгради, който с времето става все по-безпардонен. Опитите за комуникация са изчерпани.

Приложените снимки са направени от терасата на съседната сграда. Надявам се, че отговорните институции ще бъдат сезирани и ще бъдат взети необходимите мерски, за да се прекрати това безобразие и най-малкото да се разчисти пространството“. Авторът на сигнала алармира Столичен инспекторат и се надява за предприемането на спешна проверка.

От район "Сердика“ ни изпратиха снимки, на които се вижда детска площадка в окаяно състояние, която представлява опасност за играещите малчугани. Настилката е стара и разрушена, а съоръженията са под всякаква критика.

В съседен район, отново в центъра на София, са заснети паркови мебели, които са станали обект на вандалска проява. Множество счупени пейки и изкоренени цветя "красят“ градинката пред хотел „Рила“.

Завършваме днешния обзор със сигнал от Варна. Ето какво пише нашият възмутен потребител: "Бих искал да сигнализирам за липсата на какъвто и да е тротоар по ул. "Мир". Знаете, че в района има много нови жилищни сгради, населени предимно от млади семейства с деца. Личният ми опит е, че да преминеш с детска количка по тази улица е възможно само по пътното платно и с риск за живота. Налага се да излизаме единствено с автомобил, което пък е в противовес с политиката на общината. Моля да вземете отношение и поне от едната страна на улицата тротоарът да бъде изграден/ремонтиран изцяло. Състоянието на асфалта по улицата няма да го коментирам“, завършва той.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Анонимен

преди 3 години

Цяла София е сметище, същото каквото е и в кметството. Само корупция, партийна власт и грухтене. Да разкажат какви цифри плащат за почистване, охрана и счетоводство и чия собственост са фирмите, и какви са квотите за партньорите.

34

Анонимен

преди 3 години

А кой ще окоси градинките, че пъплят кърлежи в Сф. след тези дъдждове? Какво чакате бе глоби няма ли за това?

33

Анонимен

преди 3 години

До оо8888Аз нямам куче, но ги разбирам че обичат повече домашните си любимци отколкото хората.Иначе за акотата си прав, но какво да направиш, все пак всеки си носи сам кръста..

fallback