Снимка: БГНЕС
fallback
За пръв път от повече от половин година Перник ще има вода за цели 24 часа. От днес от ВиК започват тестове за преминаване към безрежимно водоподаване, съобщиха от дружеството, цитирани от bTV. 
 
Водоподаването от софийския водопровод е спряно и се черпи вода единствено от яз. "Студена". 
 
Досега Перник през нощта оставаше без вода. 
 
Водната криза в града стана публична малко след местните избори. Тогава стана ясно, че яз. "Студена" на практика е пресушен и Перник е застрашен да остане без водоподаване. На 18 ноември миналата година беше въведен воден режим, който няколко пъти беше променян. В края на март беше изграден водопровод, който подаваше вода от яз. "Бели Искър" през София за миньорския град. Близо 30 млн. лв. струваше съоръжението, а пускането му беше придружено от множество аварии. 
 
Заради ситуацията в Перник тогавашния екоминистър Нено Димов се раздели с поста си. Първоначално беше арестуван, а след това и обвинен, че е допуснал водата, която пият 100 000 души, да се похарчи за промишлени цели.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Глупостиии

преди 3 години

Перник е като след бомбардировка-дупка до дупка. Водата тече по улици,а от чешмите...рядко. Лъжете цяла България.

11

Сега

преди 3 години

И ракията,ако стане безплатна,ура другари!

10

Анонимен

преди 3 години

Интересно, а какво стана с водопровода, за който лидера на ГРОБ се би в гърдите, че на 3-тия месец ще оправи положението в Перник?Успяха ли изобщо да го прокарат до ден днешен и годен ли е да подава вода?

fallback