Снимка: Bulgaria ON AIR

Проливните дъждове и бури продължиха през целия ден в различни части на страната. Наводнени са улици и къщи, а градушка унищожи реколтата на много места.

Голям порой се изля над Червен бряг, над 40 л. на кв.м са се изсипали за около 30 мин. На места водата достига до 1 метър, обясни кметът на града. Към момента ситуацията се нормализира, въпреки че продължава да вали.

Валеше обилен дъжд между 17 и 18:30 часа, наводни всички улици. В по-ниските участъци имаше закъсали коли, няма бедствено положение в общината. Пожарната и общинският инспекторат обезопасяват някои места, където имаше пропадане по уличната мрежа", каза за Bulgaria ON AIR кметът на Червен бряг д-р Цветан Димитров.

Наводнение и във варненското село Неофит Рилски. Наводнени са мазета и дворове на три къщи. Улиците са под вода. Няма опасност за населението. От пожарната отрекоха първоначалната информация за скъсана язовирна стена. От местната власт обясниха, че реката е излязла от коритото си и е заляла крайречните улици и мостове.

За всички области в страната и утре е в сила "жълт" код за потенциално опасно време.

Коментари Напиши коментар

2

ДЖИ ПИ ГРУП

преди 2 години

Щте расипе асвалта

1

Stoyanov

преди 2 години

И? Код жълто, код червено ....... код пембяно..., побъркахте се с тия кодове. Срещу природата не може да вървите. Кодове и какво....?