Снимка: БГНЕС
fallback

Един от мащабните проекти, с цел намаляване на трафика във Варна, е разширяването на бул. "Цар Освободител" до летището, т.е. до пътния възел с магистралата.

"Там има предвидено трасе и се проектира пускането на електрически влак", заяви кметът на града Иван Портних.

Идеята има за цел да свърже града с летището, с екологичен транспорт и да осъществи връзка към курортните комплекси и особено с новата индустриална зона в землището на Аксаково, обясни още Портних пред БНР.

Приема се новата устройствена схема в Аксаково, там е заложен този влак, а целта е тази зона да се развие бързо, каза той.

Вариантите за разширяването на бул. "Цар Освободител" са два - единият е бус ленти за електрически автобуси, вторият, който е по-перспективен, е електрически влак. Една от основните цели е допълнително разтоварване на трафика в града, обясни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

до 18

преди 3 години

Да, но си ги обичаме нашите велможи , след като ги избираме .09518

17

Анонимен

преди 3 години

Прави са хората, нужен е втори мост - спор няма. Но ... Няма фирма в БГ, която да може да проектира и изгради такова съоръжение. Тукашните свързани фирми с власта, не могат дори дупка да запълнят качествено без да пропаднеш и потънеш на другия ден. Вие искате мост да ви направят ... това е лудост. Новия булевард се пълни с вода при всеки средно голям дъжд и го затварят дори. В сички алеи са от асфалт, дървета няма, градинки няма, отводняване няма и т.н. Направено е от ден до пладне - мисъл йок

16

Варна

преди 3 години

Всичко с ел.влака ,който го обмислят ,ще се финансира по европейските програми.Затова ще е влак ,защото корабчета,комети и други за тях няма да има пари т.е за да се усвоят едни милиони евро от Европа е нужен влак ,а не друго средство.Твърде много ще натежат джобовете Борисови , а народа - " кучета го яли".

fallback