Снимка: БГНЕС
fallback

Жителите на село Изгрев са недоволни след като населеното място бе поставено под карантина. Според кметът на Ерджан Мюстеджеб, общината е изпълнила всички изисквания и е провела достатъчно тестове. Болните от COVID-19 вече са ясни и спазват карантината си, а останалите жители искат КПП-тата да ги няма.

"Има проблеми, които ще се решат, когато се вдигнат КПП-тата. Всеки ден идват да ми искат бележки. Много е трудно", заяви Мюстеджеб пред NOVA. Жителите на с. Изгрев не могат да изнасят земеделската си продукция, както и млякото си. 

В селото има 34 души, болни от коронавирус.

"Огнищата са на три улици в населеното място. Моето предложение към областния щаб, който ще заседава утре, ще е да не бъде блокирано цялото село, а само трите улици с поставените под карантина", заяви Нехрибан Ахмедова, кмет в община Венец.

"Мерките не са строги, огнището е овладяно", коментира от своя страна областният управител на Шумен Стефан Желев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

vlady

преди 3 години

Все пак е редно жителите на селото да могат да представят исканията си пред най-близкия компетентен служител протойерей Дирайр Хадавян, за съжаление във Варна почти година няма такъв след като работната му виза не бе удължена.

9

Анонимен

преди 3 години

В Доспат и особено в Сърница има много шефове и баровци от София, а в Изгрев няма.

8

Анонимен

преди 3 години

При 15 заразени дневно затворихме държавата, при 100 отворихме дискотеките.ГЕРБ са пълнинеадекватници.Сега вече предполагам дори и троловете им ще се убедят в това

fallback