Снимка: БГНЕС
fallback

Спокойно премина първата вечер на шуменското село Изгрев под карантина, заяви кметът Ерджан Тефик пред bTV. Именно там е едно от последните огнища на коронавирус у нас.

Oще по темата
Населеното място ще остане под изолацията до 25 юни, като на входно-изходните точки са изградени КПП-та. В селото се допускат единствено коли със специален режим на движение и такива, които зареждат хранителните магазини.

Местните обаче не са доволни от крайните мерки. По думите на кмета хората, които работят в селското стопанство, ще бъдат засегнати и уточни, че не е сигурен дали ще населението ще успее да издържи до края на ограниченията. Въпреки това по думите му хората са съвестни и ще спазват ограниченията.

Общопрактикуващият лекар в селото пък обяви, че хората не искат да спазват мерките, не искат да бъдат заключени и смятат, че карантината се налага нарочно.

В селото започна и масово тестване с PCR тестове. До вчера бяха установени 17 случая на COVID-19 в Изгрев,  а днешните данни показват нови 11 случая в област Шумен. Все още обаче не е ясно каква част от тези 11 души са именно от селото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

До Само питам; Аз мога ли ти....мамата?

5

Анонимен

преди 4 години

До 4Нинима значение, как живееш.(Драматичен китарен рифт)YEAAAAAAAAAAAHHH!

4

Анонимен

преди 4 години

До Само питам"На майчин език ли изразяват недоволството?"Айде стига простотии бе човек. Писна ми от такива хора като вас.Като умреш все под земята отиваш, няма значение на какъв език говориш.

fallback