Снимка: Pixabay
След като заразените с коронавирус в община Доспат рязко се увеличиха, един от най-големите работодатели в града по своя инициатива организира тестване за своите работници, предаде bTV. 
 
Управителят на фабриката за плетени облекла в Доспат е организирал заедно с екип от частна лаборатория да бъдат взети проби за PCR тест за коронавирус на всички служители. Те от своя страна признават, че е добре да се вземат предварителни мерки. 
 
"Имаше притеснение в колектива и за това решихме да направим преглед на всички работници, за да е ясно какво е положението", обясни Сергей Чаушев, управител на предприятието. Той подчерта, че са взети всички предпазни мерки - социална дистанция, санитарни продукти, както и измерване на температура.  
Още по темата
 
Предприятието не е спирало да работи от началото на пандемията. Преминало е период с намалено работно време, за да бъдат ограничени контактите. Фабриката трябва да навакса с поръчките и всички се надяват болестта да отшуми по-бързо. 
 
Екипите на здравната инспекция в Смолян продължават да издирват всички контактни лица на хорака, които са заразени с коронавирус. В града е въведено задължително носене на маски на обществени места. Хората се надяват, че новите мерки ще ограничат разпространението на болестта. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase