Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Шофьорите, които не са платили фишовете и актовете си, да не могат да напускат страната. Това предлагат от Министерството на вътрешните работи.

Идеята на МВР е да се интегрира система, с която на граничните пунктове шофьорите да се задължават да плащат санкциите си, иначе граничните власти няма да им позволяват да напуснат страната, съобщава Bulgaria ON AIR.

Това означава, че ако например не сте платили акт или фиш, ще имате 2 опции - или да платите на място, или да се върнете обратно.

Системата вече е пусната пробно на граничен пункт "Калотина" и там само за няколко дни, от 3 юни насам, са констатирани 1722 неплатени фиша на стойност над 200 000 лева.

Владимир Владимиров е шофьор от 15 години. Разказва ни, че последният път, когато разбрал, че има неплатен акт е при издаване на документи на гише в полицията.

Според юриста Камен Донев желанието на МВР за ограничаване на излизането от страната е в противовес с основни европейски закони.

Подобни ограничения за пътуване се позволяват само в конкретни случаи - при защита на националната сигурност, обществения ред и здравето на гражданите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

85

Анонимен

преди 3 години

До АнонименАз и ПИК от НОИ си извадих, за да се регистрирам в "Система за сигурно електронно връчване" и да проверя/платя за налични фишове/актове към КАТ. Не ми излиза и там нищо, както и в сайта на МВР, който вече всички знаят. Обаче наскоро като подновявах ЛК, жената от районното ми каза, че имам там някаква глоба, да ходя в КАТ да си я проверявам какво е....Не се събират така задължения и глоби, направи първо нещата като хората, след това налагай сурови мерки.

84

Анонимен

преди 3 години

Кога ще може да си проверяваме като хората, дали имаме фишове и актова и други задължения към държавата, как не ви е срам 2020-сме, хората още 90-те го правеха това в белия свят, където ние сме само на хартия. Колко милиарда евро потънаха за това електронно управление дето все още за нищо не става. Мошеници, крадци, некадърници

83

Наско

преди 3 години

В Холандия ако имаш глоби на летището трябва да платиш за да продължиш. За мен това е много хубава мярка, а не да се криеш зад фалшиви адреси и да не плащаш .

fallback