Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пореден втори ден на висок брой на новозаразените с коронавирус, показват данните на Националната информационна система.

Още по темата

За днешния ден новите случаи са 79, което е с четири по-малко от предходния ден. Така общият брой на заболелите с коронавирус у нас става 2889. Направените PCR теста за последното денонощие са 1777.Новият коронавирус е констатиран при 302 лица - медицински служители. Пет са общо новите случаи, установени в София, Сливен и Ямбол.

Активните случаи в момента общо са 1099. Хоспитализирани са 161 души, като в интентизво отделение се намират 13, а за последните 24 часа са излекувани 36 пациенти. общият брой на преборилите коронавируса са 1623. Смъртните случаи са се увеличили с трима и така общият брой на жертвите на коронавируса у нас достигна 167.

Последните случаи са на жена на 76 години с пневмония и придружаващо сърдечно заболяване. Мъж на 53 години с придружаващо сърдечно заболяване и хронично белодробно заболяване и мъж на 76 години с пневмония и с други придружаващи заболявания.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите.

След резкия скок на новозаразени, държавният главен здравен инспектор Ангел Кунчев обяви, че ще предложи удължаване на епидемичната обстановка, за да може да се налагат мерки за влизащите в България от страни с висока заболеваемост от COVID-19.

Днес премиерът Бойко Борисов и Щабът ще обсъдят дали да отпадне извънредната епидемична обстановка в страната или тя да бъде удължена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase