Снимка: Pixabay
fallback
Задържаха главна инспекторка в Агенцията по безопасност на храните в Тутракан, след като шест месеца е изготвяна разработка на районното управление на МВР в Тутракан и ОД на МВР в Силистра, съобщават от прокуратурата. 
 
Това е станало почти веднага, след като 53-годишната д-р Ирена В. е поискала и приела подкуп от двама търговци, за да им издаде документи, които им разрешават да извършват търговска дейност. Жената е поискала 1110 лева. Разработката е по сигнал на ТД на ДАНС в Силистра.
 
Домът на служителката на БАБХ също е претърсен, след като е била задържана. От там служителите на ОД на МВР в Силистра са иззели 1433 лева. 
 
Служителката на Агенцията по безопасност по храните в Тутракан ще бъде задържана за 24 часа. Предстои днес да бъде привлечена към наказателна отговорност по образуваното досъдебно производство за подкуп по член 301 от Наказателния кодекс на Окръжната прокуратура в Силистра и да бъде задържана до 72 часа. Спрямо ветеринарната лекарка прокуратурата ще внесе искане в Силистренския окръжен съд за вземане на най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража. 
 
Специални разузнавателни средства са използвани за доказване на престъплението. Тя се е представяла под друго име, когато е искала подкупите от търговците. Едва вчера при реализацията далите подкупите са разбрали истинското име на главната инспекторка.
 
Разследването продължава под ръководството на Окръжната прокуратура в Силистра. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 3 години

На някой нов партиен гладник е обещано топлото му местенце. Иначе почти всички са с оцапани до гушата ръце.

14

Предприемач

преди 3 години

Предлагането също е престъпление

13

Анонимен

преди 3 години

Цялата държава е затънала дълбоко в корупция.

fallback