Кадър: Bulgaria ON AIR
fallback

Епидемичната обстановка да се удължи. Това предложение ще обсъдят премиерът Бойко Борисов и Националният оперативен щаб. То идва след усложняването на ситуацията с разпространението на коронавируса в Доспат, Сърница и Сливен, където бяха регистрирани огнища на коронавируса.

Общинският съветник от ГЕРБ д-р Антон Койчев заяви пред "Денят ON AIR", че няма нищо изненадващо в намерението.

"Всички следим статистиката, последните дни се появиха няколко клъстера, които повишиха броя на заразените. Все пак мерките, които предприе Щабът, бяха навременни и правилни. България излезе от епидемията съвсем достойно, на европейско ниво", посочи Койчев.

Според общинския съветник от ГЕРБ една част от българските граждани са проявили безотговорност, за разлика от по-голямата част от хората. Подобен е и случаят с работещите в завода в Доспат, които са пили сутрин аналгин, за да им спадне температурата и да не ги спрат от работа. По-късно те са диагностицирани с коронавирус.

"Хората там смятат, че това не ги е засягало и те са откъснати от света. Те са пили аналгин, за да нямат симптоми и да ходят на работа. В такива ситуации нещата опират до личния житейски мироглед на всеки отделен човек. Кое е по-важно - да си жив и здрав или да изкараш насъщния?! Не вярвам да е толкова бедствено положението, че да умира някой от глад, за да прибягва до подобен тип лъжи и заблуждения. Това е инфантилно поведение от зрели хора", коментира той пред Bulgaria ON AIR.

Д-р Антон Койчев прогнозира, че огнищата ще бъдат ограничени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

postradal pasi

преди 3 години

До да,да ама некметче от Доспат това че си от герб и сервилничиш е ясно но ако държиш все пак на реалистична оценка за вируса вземи и прочети повече независими вебсайтове

32

Скептик

преди 3 години

Ако се лекуват с аналгин трябва непременно да кажат на Тръмп.

31

да,да ама не

преди 3 години

До хахахАман от ограничени хора, дето не четат всичко!Кмета на Доспат казва, че цитирам:"подочул"!Като го повторят 10 пъти и ето ти как става чиста истина! И го лепват на хората!По тази логика в разсъждаването може и за теб да подочуят нещо! И да го "раздухат"!А дали е или не е нещото! Ти доказвай после, че няма такова нещо!Не ти го пожелавам!Добре е да се консултираш с някой , който знае доколко може да свалиш температура с аналгин!Не ми отговаряй, моля!

fallback