Снимка: БГНЕС
fallback

Две деца на 13 и 17 години, които не се познават помежду си, се удавиха в морето в Бургас в един и същи ден. Във фаталната неделя три момчета са скочили от моста в Морската градина, за да плуват. Намиращите се наблизо хора успяват да спасят едното дете, хвърляйки му пояс. Инцидентът постави въпроса честа практика ли е деца да скачат от моста и кой следи за нарушаване на правилата.

"Вчера денят започна спокойно. Флагът беше зелен. Към обяд морето стана по-бурно, а флагът стана червен. Към 14:15 е подаден сигнал, че момче е скочило от моста. Реагирахме веднага. Накрая на моста дълбочината е към 6 метра", каза пред Нова тв спасителят Петър Русев.

Oще по темата

"Всяка година имаме инциденти на това място. Опасностите са много. Отдолу има плочи, арматури. Освен това водата още е студена, а температурите навън са по-високи. Когато тялото е нагрято и се скочи в студена вода, се пукат капиляри", обясни Васил Алексиев от Водно спасяване, БЧК-Бургас. Той призова хората да се пазят и да не използват съоръжението за скокове.

"Засега можем да предотвратим подобни случаи само чрез патрули. Всяка година имаме минимум 15 акта за неспазване на правилата", поясни  Веселин Василев, представител на Община Бургас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 3 години

Естествен подбор, шумата изгаря първа.

15

Анонимен

преди 3 години

ВИНОВНА Е СИСТЕМАТА КОЯТО ПОТИСКА РОМИТЕ ДА ЖИВЕЯТ В ГЕТА, МРЪСОТИЯ И ДА СТАВАТ ПРЕСТЪПНИЦИ

14

аз па не разбрах защ

преди 3 години

защо трябва да има виновни? Ако някой е решил да се самоубива, няма сила която да му попречи, независимо колко охрана се сложи на този мостик или където и да е.Оставете хората да взимат решенията си и да им носят последствията. Да, обучение и обяснение трябва да има. Един път се казва тихо, че скачането в морето носи рискове. И оттам всеки да се оправя.Преди 2 седмици край Хага (NL) се удавиха в един ден 5-*** топ сърфисти, всичките с инструкторска квалификация, поради спец ситуация

fallback