Къмпингуващи на "Корал" се оплакаха от полицейски произвол. Снощи палатките им са били обискирани от полиция, а единият от тях твърди, че е бил ударен в лицето с юмрук от униформен.

Снощи малко преди 7 часа полиция нахлува в палатките на няколко къмпингуващи на плажа "Корал”. Юристът Любомир Авджийски е един от обискираните.

"Казаха, че искат да правят обиск, попитах ги изрично каква е причината, тъй като по закона за МВР чл. 80, който е основанието за този обиск има само три причини - и трите са данни за нарушение и престъпление, данни, че са укрити някакви забранени вещи, но трябва да ги има данните, не просто да си измислят и да е по тяхно усмотрение. Казаха ми , че няма причина и няма нужда от такава причина - търсят забранени вещества", разказа Любомир пред Bulgaria ON AIR.

Той започва да ги снима с телефона си, след което последва спречкване. "Удари ме с юмрук, но явно са доста опитни, защото, въпреки че беше силен удара, няма никаква следа", казва мъжът.

Музикантът Васил Гюров, който преди две години беше глобен от Община Царево за поставена каравана на "Корал", казва че това е организиран терор от местните власти заради протестите им за застрояването на Черноморието.

"Защо не отидат на този строеж на Алепу, за който всички знаят как стоят нещата? Тука този тормоз продължава вече пета-шеста година.Причината е, че едни хора пречат да бъде застроен този плаж и не само този", смята Гюров.

Любомир Авджийски ще обжалва съставения от полицията протокол. От МВР-Бургас обещаха вътрешна проверка по случая и наказания, ако се установи превишаване на правомощията от страна на полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase