Снимка: БГНЕС
fallback
10-годишно дете беше нахапано от куче от породата "Кане корсо" в казанлъшкото село Крън. Момчето има множество рани по тялото, а за пълното му възстанвяване ще са нужни 5-6 месеца.
Oще по темата
 
 
Марк сподели, че попитал собственичката дали може да погали кучето и когато тя му казала, че е зло, той си тръгнал. Животното обаче е успяло да се отскубне от собственичката и се нахвърлило на детето. Марк разказа, че първите няколко дни много го е боляло. 
 
10-годишното момче също има куче, но твърди, че то е добро. 
 
"Той изглеждаше ужасно, целия в кръв, в рани, блед, каза, че му е лошо", разказа майката на Марк в ефира на bTV. 
 
Тя заяви, че по закон едрите домашни животни трябва да носят намордник.
 
"Съжалявам" в този случай не стига, трябва да се спазват правилата. Искам такива случаи да няма повече. Следващото дете може да е по-малко, то няма да има шанс да оцелее", коментира още майката. 
 
Жената се надява, че Марк няма да има трайни психически проблеми, също така няма да спре да обича животните.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

joe

преди 3 години

По принцип породата не е бойна, уравновесени животни са, но все пак са пазачи по дух. Има и злобни екземпляри или такива, които са специално обучени да налитат на хора. Аз имам кане корсо и си го гледам на двора, като го извеждам навън много рядко и на врата винаги е със задушаваща метална верижка с шипове. И това не е в града , а на село, където почти няма хора, с които да се разминеш по пътя. Агресивните кучета, особено едрите породи, трябва да се умъртвяват.

26

Анонимен

преди 3 години

Обожавам животните и съм върл природозащитник. Но масово стопаните си пускат кучетата на детски площадки, без повод и намордник. Има породи, които са особено агресивни или големи като размери. И често се случва някое куче да се затича към дете или да се опита да му се надхвърли. Мен лично така ме нахапа преди години един питбул, че още имам белези и страх.И въпреки това обичам животните.

25

Анонимен

преди 3 години

А може ли да влезе да погали мечката в зоопарка? Много обичали животните.И животните много обичат хората.

fallback