Снимка: БГНЕС

РЗИ Пазарджик информира за девет потвърдени положителни проби на COVID-19 в областта. Осем от тях са на хора от град Сърница - три жени на възраст 30, 54 и 64 г.,двама мъже на 59 и 61 години и три деца на 2, 4 и 8 години.

Състоянието им е задоволително и те са поставени на домашна изолация за 28 дни. Издирват се контактните лица за поставяне под 14 дневна карантина.

Още по темата
Последната проба е на 36 годишна жена, с постоянен адрес в град Кърджали, работеща с. Дебръщица, хоспитализирана в УМБАЛ "Св. Георги" Пловдив.

Във връзка с възникналата епидемична ситуация в град Сърница, заместник-областният управител Йордан Кожухаров, директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова, началникът на отдел "Охранителна полиция" при ОДМВР-Пазарджик комисар Иван Дончев и д-р Магдалена Станева директор дирекция "Надзор на заразните болести", са провели работна среща чрез видеоконферентна връзка с Общински кризисен щаб на град Сърница.

След констатираното огнище на заразени с коронавирус бяха обсъдени предприетите мерки за ограничаване разпространението на заразата. Общинска администрация Сърница остава затворена до понеделник 8 юни.

Коментари Напиши коментар

8

бай х

преди 1 година

събира ре се родата по байряма , целува се по обичай ..... и сега корона

7

Анонимен

преди 1 година

До Анонимен 6не ми е направило впечатление в Сърница да има виолетови.

6

Анонимен

преди 1 година

от виолетовите ли са?