Снимка: БГНЕС
fallback

България ще получава от еврофондовете над 3 пъти повече средства, отколкото ще бъде вноската ни за следващия програмен период на ЕС 2021-2027 г., става ясно от информация на кабинета.

Вноската ни в бюджета на Общността за целия период е 3,3 млрд. евро. а по инициативата „ЕС от ново поколение“ за нас са заделени почти 9,2 млрд. евро за безвъзмездна помощ. Освен това ще можем да ползваме с 3,1 млрд. евро евтини инвестиционни кредити.

В рамките на Кохезионната политика за следващия програмен период за България се предвиждат 8,78 млрд. евро, за преки плащания по Общата селскостопанска политика – 4,98 милиарда.

От трите фонда за миграция ще получим 239 млн. евро, от Фонда за справедлив преход - 668 млн. евро., сочи още справката публикувана на сайта на кабинета. За проекти по модернизация на АЕЦ "Козлодуй" от ЕС ще получим 56 млн. евро.

Тепърва престоят обсъжданията на техническо ниво, в Съвета и Европейския съвет на заседанието на 18-19 юни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

чичо

преди 3 години

Току що се събудих от Позитано.Нощес чаках Гергов да донесе малко кеш с който да убедя другарите да се обединят с ГЕРБ,но нещо съм позаспал.

37

www

преди 3 години

Позитано, събудете се, нещо не виждам достатъчно омраза и плюне под тази новина! Г-жа Нинова де не се е успала с опорките!

36

Анонимен

преди 3 години

До ЕльоменатНикой не ти забранява, само те питам с какъв сурат се явяваш тука и говориш за корупция, шмекерии, долни бразилски номера или, най-общо казано, байганьовщина? От позицията на особено почтен човек ли? Ти си същия като тия дето храниш, само дето за тях не е сигурно дали правят това в което ги обвиняваш, докато за теб е сигурно, щото си го признаваш. Не знам каква е тая ши*офрения, да не можете да се разберете какви сте и какво значи това. Нямаш си и на идея какво искам.

fallback