Снимка: БГНЕС
fallback

Лекар от Акушеро-гинекологичното отделение на МБАЛ-Пазарджик спаси жена, припаднала в двора на болницата, съобщиха от лечебното заведение.

Oще по темата

Д-р Иван Китов я вижда на сълбите пред Родилна зала и веднага се притичва на помощ. Жената се оказва в безсъзнание, без пулс и без признаци за дихателна дейност. Д-р Китов я обръща по гръб и започва сърдечен масаж. Началникът на Кардиологично отделение д-р Николай Андреев , който след малко се озовава на мястото, помага за възстановяване на пулса и дишането на жената, изпаднала в клинична смърт.

Д-р Николай Недялков и д-р Гергана Анчева са медиците от дежурния екип на Спешно отделение , които заедно с дежурните медицински сестри и санитари поемат случая. 61-годишната жена от с. Семчиново е прехвърлена с носилка до Спешно отделение, където реанимационните дейности продължават. След като е стабилизирана, тя е освободена за домашно лечение, след като отказва да бъде настанена в болницата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Лекар

преди 3 години

До " анонимните"!! Поради що се срамите да се афиширате бе страхливци?? Големи, анонимни *** ербапи??!

20

Кардиолог

преди 3 години

Тази жена е била с НИСКО КРЪВНО НА ЛЯГАНЕ и ниска кръвна захар!! Комбинацията между тях,може да предизвика КОЛАПС!! Никаква " клинична смърт" не е имало!! И как така жената ОТКАЗАЛА??! болнично наблюдение и евентуално лечение??!

19

Анонимен

преди 3 години

До Народен човекЗдравейте, едноклетъчно с мозък от народна вафла!Как е, как е?

fallback