Снимка: БГНЕС
От днес затворените части на ресторантите също могат да приемат клиенти. Заведенията вече ще могат да работят на пълния си капацитет. Ще се работи при строги правила - дистнация между масите, само по четирима на масите и честа дезинфекция, предаде bTV. 
 
Маските и предпазните средства са задължителни само за персонала. От бранша очакват посетителите на питейни заведения и ресторанти да се завърнат, но повечето собственици са песимистично настроени. 
 
"Хората са притеснени, в момента не им е до заведения, камо ли в затворените помещения. Ние све оптимисти, че нашите кленти ще се върнат при нас и лека-полека нещата ще се върнат към нормалния си ритъм. За сега не е ясно колко колеги ще отворят", коментира Емил Коларов, собственик на заведение.  
Още по темата
 
Според него повечето заведения няма да бързат да отварят и ще изчакат заради неясните правила за работа. 
 
"Винаги ги пишат тези заповеди толова неясно. В заведенията хората ходят, за да се хранят и забавляват, особено при нощните. Все още не ни е ясно защо не позволиха да отворят всички заведения едновременно и каква е разликата между ресторант с 200 места и един нощен клуб", попита Коларов. 
 
Той сподели, че не вижда как ще се спазва отстояние в клубовете и дискотеките, където хората танцуват. "При нас се играят хора - с ръкавици ли ще се хващат, не мога да разбера. В нощните заведения не е ясно как ще се работи", допълни Коларов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase