Снимка: БГНЕС
fallback

Първата виртуално избрана Царица Роза 2020 е абитуриентката Мария Петрова. Тя получи най-много гласове - 3 577 от общо 16098, съобщават от пресцентъра на общината. За първи път тя бе официално представена пред медиите на церемония в Музея на розата. Така в историята на най-стария конкурс за красота Мария ще бъде вписана като 52-та носителка на престижната титла.

Възпитаничката на ППМГ "Никола Обрешков" участва в първата по рода си онлайн надпревара за Короната под номер 4. В своята видео визитка Мария обявява желанието си да допринесе за развитието на българското образование като следва българска и английска филология. Мечтае в Казанлък да има повече млади хора, повече усмихнати деца и гостоприемно кани всеки да посети и опознае Долината на розите и на тракийските царе. Мария обича спорта и призовава за опазване на природата чиста.

На Царица Роза 2020 бе поставена короната, но официалната церемония по коронясването й ще може да бъде видяна на 5 юни, Ден на Казанлък, също онлайн.

В продължение на една седмица, като част от 117-те Празници на розата, казанлъчани и приятели на Града на розите имаха възможност да изберат най-очарователната сред очарователните абитуриентки на Казанлък за своя Царица Роза 2020 на специално създадения за целта сайт queenrose.eu. Електронният формат на празниците и на конкурса се наложи заради световната пандемия.

За честността на вота, нивото на представяне на младите момичета и техните послания към казанлъчани следеше 3-членно жури, под председателството на Николай Златанов, председател на Общински съвет - Казанлък. "Да украсят Света и околните светове!", пожела на всички претендентки за Короната известният физик и Почетен гражданин на Казанлък Теодосий Теодосиев, а елегантното представяне на младите момичета високо оцени директорът на Художествена галерия - Казанлък Христо Генев, припомнят от пресцентъра на общината. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

odpo

преди 3 години

Красиви млади момичета... НЕ КАТО МИСКИТЕ БЪЛГАРИЯ ажжажажа

26

KOKO

преди 3 години

Истинската кралица е в махалата, защото те берат розите, а не кифлите от снимката.

25

Анонимен

преди 3 години

Ненужни Платени конкурси за бъдещи метреси на мутрите - пълна Деградация !първото място Винаги се заплаща от тате или богат чичка .сега ,че си ореже носа ,че надуе цоци и джуки и хайде .....

fallback