Снимка: Helpbook

Общ преглед
Близо 1500 изоставени автомобила годишно се регистрират на територията на страната. Този проблем продължава от години, както е видно и от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info.

В един от тях наш възмутен потребител сигнализирал многократно отговорните органи, но без резултат. Реши да се обърне и към нас, а поводът е автомобил излязъл от движение и преседяващ повече от година в тревните площи на парк „Младост“ 4. Като екстра към него върви и зло куче, което се отглежда под колата и тормози всеки, който дръзне да премине в близост. Районът е заринат от фекалии, а собственикът продължава да нехае, въпреки молбите на съседите си.

Изпратиха ни сигнал и за друг нагъл водач на ППС. От изпратените снимки се вижда паркиран автомобил директно на пешеходната пътека под светофарната уредба на кръстовището в „Дружба“ 2, до Цариградски комплекс. Нашият потребител апелира към отдел „Пътна полиция“ СДВР за предприемане на незабавни мерки за санкциониране на собственика.

Получихме и молба от район „Витоша“ за пренастройване на светофарна уредба към автоматичен режим. Според автора на сигнала, в условията на пандемия от коронавирус това е най-простото и работещо решение за превенция.

Завършваме днешния обзор със сигнал за необезопасен строеж, където по никакъв начин не се спазват законовите предписания за тишина в часовете определени за почивка. От прикаченото видео може да се види, че строителите не носят каски и не спазват никакви правила за безопасност. Според сигнализиращия, отговорните органи са абдикирали  и не се упражнява никакъв строителен контрол.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар