Снимка: Интерпол
fallback
Интерпол издирва с червена бюлетина бизнесмена Иво Масларов, като снимката и данните му бяха качени на страницата на организацията. Причината - убийство.
 
Масларов е сред заподозрените като пoръчитeл нa убийcтвoтo на брокерката Cтaнкa Мaрaнгoзoвa. 52-годишният бизнесмен е напуснал България през март, след като усетил, че МВР е на път да го разкрие, твърди "Труд".
 
Марангозова бе разстреляна през октомври м. г., а до трупа є бе хвърлена изкуствена бяла роза. Миналата седмица трима бяха арестувани за разстрела, сред тях и служител на НСО.
Oще по темата
Пролкуратурата заяви, че поръчителят на убийството е имал финансови взаимоотношения с разстреляната жена.
 
Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани за изнудване на жертвата, а Марангозова е убита само ден преди да започне делото срещу тях. Брокерката е била и основният свидетел. 
 
В ареста попадна подполковника от НСО Борис Иванов, който е обвинен, че е организирал убийството на Станка Марангозова. От прокуратурата посочиха, че в телефона му са били открити контакти на немалко хора от висшите етажи на властта. Иванов, който е бил част от масонските среди у нас, е имал връзки с лица от "паралелната власт".
 
"Адресите и телефоните, които са намерение в телефона му, много трудно ще могат да се свържат с масонството. Общността е свързана с изучаването на древни философии", каза пред Bulgaria ON AIR Великият приор на Ордена на рицарите тамплиери в България Румен Ралчев.
 
Той посочи, че в масонството е забранено да се говори за политика, за вероизповедания I "pоследното, което трябва да се говори е, че масонството извършва заговори".
 
Ралчев допълни, че в масонството няма символ на бялата роза.
 
"Познавам този човек от НСО, тих и спокоен човек. Не беше силовак, работата му изискваше познания относно взривовете. Неговата биография идва от "Криминална полиция". Като калфа в масонството е, имаше дълъг път за извървяване, той е притежавал голяма доза доверие. Засега имаме само обвинения, невинаги те се доказват", допълни още Ралчев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 15Не ви ли омръзна да ви управляват чрез страх и терор разни тамплиери, милионери и сатрапи, като през средновековието?Oooo не!Омръзна ми да ме управляват потомствени комунисти и да ми обясняват за някакви илюминати и извънземни

33

Анонимен

преди 3 години

Иво Масларов ли ? Погледнете само, престъпната му физиономия ,и коментара е излишен. Как ,този човек може да има нещо общо с мусоните. Мусони, губите авторитет в очите на българите, замислете се дали изобщо сте полезни за обществото ?

32

Анонимен

преди 3 години

Другарю , академик Румен Ралчев, добре говорите, защитавате масонството, но е време ,то да бъде изчистен от криминални елементи. Масонството не може да бъде убежище на престъпници от прехода, от него се очаква да бъде полезно за обществото .

fallback