Снимка: Pixabay
Нови два случая на заразени с коронавирус са установени снощи в област Ловеч, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Анета Винева. 
 
Общопрактикуващ лекар от Троян и социален работник от Ловеч са дали положителни проби. За областния център това е първи случай на COVID-19, а за Троян - четвърти, съобщава dariknews.bg.
Още по темата
И двете жени са в добро здравословно състояние и се лекуват в домашни условия. Поставени са под 28-дневна карантина. Всички контактни лица са установени. 
 
Жената от Ловеч дори няма симптоми на коронавирус, уточни д-р Винева. Била е тествана при започналото изследване на работещи на първа линия медицински специалисти, в Домашен социален патронаж, Центрове за обществена подкрепа и служители в Община Ловеч, участвали в подпомагането на лица под карантина или възрастни хора и доброволци. 
 
Лекарката от Троян е с леки оплаквания. Тя е имала контакт с пациент с коронавирус, който е бил настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в планинския град.
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase