Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мъж, завърнал се от чужбина, е диагностициран с коронавирус и е настанен във Великотърновската болница, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Пациентът е на 63 години. Докато е бил под 14-дневна карантина, се е почувствал зле и е потърсил лекарска помощ във Велико Търново. Настанен е в специализираното отделение на МОБАЛ "Д-р Стефан Черкезов", развил е и пневмония. Установени са хората, с които е бил контактен и те са поставени под карантина.

С този случай от началото на епидемичната ситуация диагностицираните с COVID-19 в областта са 27. Излекувани са 10 души, починали са четирима, за останалите лечението продължава, по данни на РЗИ, цитирани от БТА.

Третият случай в Ловешка област пък е на 67-годишен мъж от Троян. Той е лежал в началото на май в Клиниката по урология в болница "Пирогов", където след изписването му са били установени положителни случаи на коронавирус, и реално той е бил контактен.

Пациентът е настанен в Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести в Троян, съобщи директорът на Регионалната здравна инспекция в Ловеч д-р Анета Винева. Положителният резултат на мъжа е потвърден снощи.

Контактните на пациента са малко. Те ще бъдат изследвани и поставени под карантина.

Директорът на троянската белодробна болница д-р Цветомила Дудевска заяви, че пациентът е в задоволително общо състояние, с придружаващи заболявания и пневмония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase