fallback

След обявяването на извънредното положение много хора си останаха вкъщи и голяма част от такситата спряха работа заради липсата на клиенти. Това каза председателят на съюз "Такси" Кирил Ризов в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
"Стигна се до поставяне на пластмаси зад предните седалки. Ръкавици, маски, дезинфектанти и клиентите на задната седалка. Тези мерки продължават и ние ги спазваме", обясни той.
 
Според него шофьорите спазват противоепидемичните мерки много по-стриктно от някои клиенти. 
 
Шофьорите искат държавата да удължи всяко разрешително за извършване на таксиметрова дейност за срока на извънредното положение, който преди беше 2 месеца.
 
"Нашата работа падна 5 пъти - ако вземем за база 100 лв. оборот, сега паднахме до под 20 лева", посочи таксиметровият шофьор. 
 
Второто искане на представителите на бранша е да не бъде променян Законът за автомобилните превози. 
 
Шофьорите настояват алтернативният им данък, който се плаща предварително всяка година, за 2021 г. да бъде намален на 300 лева. Досега той е бил между 300 и 1000 лева. 
 
Ризов е категоричен, че таксиметровите шофьори са готови да излезнат на протест, ако едно от трите им искания не бъде изпълнено. 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

До 87

преди 3 години

*** си, ама от най простите!

76

До 87 питащия

преди 3 години

мноого си прос

75

Само питам

преди 3 години

До номер 85 - не, бай ***, не съм платен, а задавам абсолютно адекватни въпроси. Не може таксиджия да е бивш затворник или някоя *** на обществото, да прави каквото си иска в автомобила, както и да го кара както си иска, да отказва курсове без причина, да си позволява да води разговори с клиентите, без те да са го пожелали, да смърди на *** и цигари, и т.н., и т.н. Даже забележи, че не съм коментирал цените, скапаняко!

fallback