Снимка: БГНЕС

Новите случаи на коронавирус в България са 33 души. От тях в болница са 21. Общият брой на заразени с COVID-19 в страната вече е 2292-ма. Излекуваните от вируса са 38 души - в София, Бургас, Ямбол, Пловдив, Сливен, Смолян и Хасково.

Още по темата

Починали са 4 души от коронавирус - мъж на 71 г. в "Пирогов" с придружавощи заболявания хронична сърдечна недостатъчност и хронична бъбречна недостатъчност. Той е от дома за стари хора в Гара Орешец. Починала е и жена на 92 г. в болница "Света Анна"  с придружаващи заболявания артериална хипертония и стиатоза на черния дроб. Тя е от дома за стари хора в г. Кула.

53-годишен мъже починал в МБАЛ Търговище. За него няма данни за придружаващи заболявания. Четвъртата жертва на COVID-19 е мъж на 36 години в Ямбол с декомпенсиран диабет.

Общо починалите от коронавирус са 116.

Има един нов случай на заразено дете. То е на 13 години от София. Два са новите случаи на заразен медицински персонал - в област Враца и в област Плевен.

В болница с COVID-19 са общо 285 души. 33 от тях са на интензивно лечение.

12 от новозаразените болни са в София, в Плевен - 4, Благоевград, Сливен, Пазарджик, Ямбол, Видин - по 3 случая, а във Враца - 2.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase