Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Изолацията покрай коронавируса постави пред изпитание емоционалното състояние на обществото. Страхът от заразяване с новия щам отключи посттравматични разстройства и паник атаки. Психологът д-р Пламен Димитров каза пред "Денят ON AIR", че тепърва ще се формират и нови посттравматични състояния у хората.

"Някои от разтройствата са вече в зародиш. Това е глобална тенденция. Съвсем наскоро шефът на ООН предупреди, че се задава пандемия в областта на психо-емоционалния статус на хората", посочи Димитров пред Bulgaria ON AIR.

В такива времена обаче хората се мобилизират и стават солидарни един с друг.

"За това свидетелстват исторически документи. В миналото това се е случвало. Наричаме го оздравителна форма на близост при бедствени положения", каза още той.

Психологът обясни, че заплахата от смърт, но и икономическият и социалният срив, влияят взети заедно върху емоционалното състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

ПорЦелан

преди 3 години

СЗО предупреди, че към нормален живот се връщат само тези, които и преди карантината са били нормални! Който си е бил о'игуфрен такъв ще си и остане.

11

Анонимен

преди 3 години

Всъщност никой не знае, колко реално са починалите от вируса в България по простата причина, че в момента статистиката отразява само тези, които са официално изследвани в болници и лаборатории.

10

Анонимен

преди 3 години

До ген. ГоджиЩе измрат наистина много хора и то заради кръчмари и хотелиери, но вие *** няма да го разберете.

fallback