Снимка: БГНЕС
Мнима банкерка събира пари срещу обещания за кредит. Добре организирана престъпна група прилагала схемата на територията на цялата страна. Подадени са жалби в София, Пловдив и Кюстендил. Само преди две седмици "банковата служителка" прави пореден опит за измама въпреки многобройните сигнали и това, че МВР я издирва, предаде Нова тв. 
 
Жената се представя за счетоводител, управител на банков клон или за секретарка на шеф на банка и твърди, че урежда всякакви кредити. Полицията я издирва за измами в големи размери, а излъганите до този момент са десетки, с хиляди левове. 
 
Жената се казва Петя Петкова, но се представя с различни имена. Успява да намери жертвите си навсякъде, доста често в салони за красота. Така се запознава и с поредната си жертва. 
 
"Дойде малко след Нова година в салона. Каза, че ме е намерила от интернет, с цел да си закупи коса от мен, понеже е разбрала, че продавам хубави екстеншъни. Започна да идва на маникюр, педикюр", разказва тя.
 
Така успява да влезе под кожата на собственичката на салона и да й обещае мечтания кредит. Петя Петкова се представя за шеф на клон на една от големите банки. 
 
"Споделих, че ми трябват пари за апартамент. Близо 200 000 ми бяха нужни. На следващите пъти малко по малко ми подсказваше, че има един човек, който й е като баща. Работят от много години заедно, той е много зает. Занимава се само с осигуряването на кредити", разказва още измамената.
 
Въпросният човек се оказва е езин от участниците в схемата. Той също използва много и различни имена. Той давал подробни указания по телефона и избягвал срещите с хора, за да не бъде уличен в престъпление. За да издейства кредит всеки клиент трябвало да му дава предварително процент от сумата.
 
Жертвата е подала жалба в полицията. Жалба е подала и библиотекарката Мариана Христева от пловдивското село Добролък. Петя Петков й обещала да рефинансира кредита й от 20 000 лв., за да намали вноската й. Запознали се чрез бивша служителка на община Куклен. За да успее да рефинансира кредита й Петя Петкова поискала от библиотекарката 6 900лв. Жената изтеглила парите от 5 различни фирми за бързи кредити.
 
Мнимата служителка по лична карта живее в центъра на София. Апартаментът й се оказва запориран от съдия изпълнител. Домоуправителят на блока обясни, че никога не я е виждал. 
 
Образувани са пет досъдебни производства срещу Петя Петкова в полицейски управления в няколко града в страната. Органите на реда все още я издирват. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase