Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Психиатри предупреждават за цунами от психични заболявания заради карантината, под която беше поставено близо четвърт от човечеството, съобщава BBC.

Специалистите са особено притеснени за децата и възрастните, които не са получили навременна помощ заради затворени училища, изолацията и страха от болници, пише БНР.

ВМА с горещ телефон за психологична помощ в условията на COVID-19

"Основното ни притеснение е, че по време на карантината хората трупат проблеми, но са твърде уплашени да потърсят помощ. Това ще доведе до цунами от психически проблеми," заяви професор Уенди Бърн от кралския колеж по психиатрия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

ВМА да започнат психологическата помощ от Началника си, за да не стане така, че "яко да мрем"! Ако в това състояние вземе скалпела, тежко на пациентите му!

31

Анонимен

преди 3 години

Иска им се на тези гадове... така ще си напълнят гушите

30

Анонимен

преди 3 години

До Анонимен 34Ти лично ще "береш" плодовете на глупостта си.Такива безумци като теб които при първата трудност "блокират" и мозъка им отхвърля реалността трябва да бъдат затваряни в психиатриите ЗАВИНАГИ !Имам познати които реагираха точно по такъв начин.Всички те имат една обща черта-недостатък, тежки егоисти до мозъка на костите си.Един щото си загубил доходите, друг щото не можел да обикаля света на воля, трети н'ам що си друго НО всичките поради неспособността си да понасят трудности.

fallback