Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Фитнес залите и залите за спорт няма да бъдат отваряни засега. Но управителите им изразиха пълна готовност да отворят при спазването на всички необходими мерки за сигурност и социална дистанция.

"Капитан съм на една група от бегачи, с която се организираме в София, тъй като тази дейност е позволена. Едно от нещата, които видях е предложението на Асоциацията на фитнесите и Мартин Гаджев, който е разработил проект за отварянето на самите фитнес зали. Гледах му предложенията, които са доста добри. Това, което видях вчера е, че в Германия, където има около 170 000 потвърдени случая на Ковид-19, при подобни мерки, като тези, които са дадени в това предложение, фитнес залите са отворени", коментира световната шампионка по карате и фитнес инструктор Надя Младенова в ефира на "България сутрин".

Според нея предложение мерки са доста реалистични.

"Възможно е зали да отворят, но вече някои от тях няма да имат полза от отварянето при тези мерки. 7-8 реално са фалирали. Това, което ние правим с колегите, обмисляме рестартираме тренировъчния процес. Спортът на открито вече може да се извършва от всеки един човек. Виждам много хора да тренират, както и изключително много колоездачи", допълни Надя Младенова пред Bulgaria ON AIR.

Тя изтъкна, че за хората, които имат гръбначни изкривявания - нещо, което е бум напоследък, спорт на открито много трудно може да се организира. Също така, те няма да имат този прогрес, който ще имат в залите. 

"С почти всички мои клиенти преминах на онлайн тренировки, някои от тях си купиха тежести", каза още фитнес инструкторът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

51

hardbass

преди 3 години

Познавам момичето лично и мога да кажа, че това което прави е изцяло в полза на обществото ни. Не знам защо толкова хейт се излива тука срещу фитнеса и залите, като тя защитава правото за всякакъв вид спорт на закрито. Аз лично предпочитам да има повече спортни зали вместо молове и кръчми.

50

Иванов

преди 3 години

Да фалират! Дано разни треньорчета да се научат да бачкат. Не да ми вземат 50 лв. за една "персонална" програма за трениране. Подхвърлят ти една А4-ка с написани упражнения и никакви разяснения. Ама, много е персонална тая програма, специално за мен е направена и, ако я следвам, ще стана по-як от терминатора.

49

асд

преди 3 години

Тия с гръбначните трябва да ходят на рехабилитация не на фитнес. Не се опитвайте да се изкарате полезни. Свърши вече. И каква е тая смешка - фалирали 5 зали и айдиии

fallback