Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Багери на плажа в Каварна. За това сигнализираха граждани. Оказа се, че тежките машини не са в нарушение.

Новият наемател на плажа заяви, че заравнява терена от над двуметровата дига, която заварил и която също била направена в разрез със закона, предаде Bulgaria ON AIR.

Товарене на пясък с тежка техника на плажа в Каварна - такъв сигнал подадоха граждани и активисти от инициативен комитет "За Туризма на Калиакра".

Наемателят на плажа и прилежащото заведение предприел разчистване на терена пред своя обект, за да осигури достъп до морето.

По думите на наемателя на плажа - Станимир Стоянов, заварил огромните пясъчни насипи през март, когато подписал и договора за наем на плажа, но не знае кой ги е издигнал.

Кметът на Каварна посочи, че независимо, че държавата, а не общината е собственик на пясъчната ивица е препратила сигнала за това нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 4 години

Хайде стига с простотиите ....това там е от поне 4 г. Всяка есен пясъка се събира и се трупа пред заведението по две причини да предпази заведението от вълните и да предпази от това вълните да отнесат пясъка. Поне това беше обяснението преди. Кой го е позволил, редно ли е и защо е съвсем друга тема. Защо никой не реагира 4 години вече е още един въпрос за размисъл.

9

Waffen SS

преди 4 години

Някакво булдозерче най-вероятно ДТ-75,остатък от дълечни времена заравнявало плажа.Възниква въпросът,защо този плаж,все още не е бетониран както му е реда.Това е такъв пропуск в тоталното бетониране на българското Кафявоморие..Нали трябва, бетона да се напълни с щастливи ваучерни курортисти,които ще цамбуркат в кафявата смрадлива вода,като следствие на това цамбуркане и те ще дадат своят принос за нейният свеж кафяв цвят

8

Веско

преди 4 години

Това е булдозер. И в този план, по онова време преди концесионери да завладеят плажовете един булдозер с закачена метална мрежа почиатваще и подравняваше плажа нощем. Така и не разбрах какъв е проблема за една община да продължи да го прави. Сигурен съм, че и доброволци ще има.

fallback