Снимка: Facebook

Повече от 50 служители на реда, роднини и доброволци издирваха 21-годишния Петър Лухов, който изчезна във водите на "Сучурум" в Карлово на 5 май. На осмия ден от издирвателните дейности, тялото му бе намерено на дъното на водопада.

Още по темата

Пред разследващите приятелите му разказали, че е употребил голямо количество алкохол. На моста на водопада Петър се снимал и пратил снимката на своя позната. Камерите на намиращата се наблизо ВЕЦ са го заснели около 19 часа, пишат от "24 часа".

Според свидетелите Лухов се разделил с компанията си с намерение да се изкъпе. Раницата, дрехите и телефонът му бяха открити.

Претърсен беше периметър от около 12 км по поречието на Стара река и Стряма, но без резултат. По тази причина днес водолази се върнали на "Сучурум". В т.нар. наречения "казан" на водопада намерили трупа му.

От полицията заявиха, че в момента на изчезването на момчето операцията там е била невъзможна, тъй като дебитът е бил близо 1900 литра в секунда. Днес е бил 50-60 л/сек., което е позволило на водолазите да огледат "казана".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase