Снимка: БГНЕС
fallback
Днес трябва да се реши съдбата на всички 23-ма медици от карловската болница, които подадоха колективна оставка. Действието им е предизвикано от решението да се открие нов кабинет за Спешна помощ в града. Той трябваше да заработи днес, но медиците категорично отказват да го обслужват, предаде Нова ТВ. 
 
Очаква се да се рповеде среща между областния управител дани Каназирева, здравните власти и лекарите, където ще трубва да се стигне до общо решение.  
Oще по темата
 
Медиците са против отварянето му, защото смятат, че нямат ресурс да го покриват и болницата няма да плаща за него. 
 
Областият кризесен щаб заявиха, че линейките от Спешна помощ се бавят и не знаят къде да предадат болните от спешните случаи и затова ги транспортират на час път до Пловдив. 23-ма лекари работят в здрваното заведение, които отказват да оттеглят депозираните оставки. Ако те напуснат болницата в Карлово трябва да затвори.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Анонимен

преди 3 години

... се да се рповеде среща между областния управител дани Каназирева, здравните власти и лекарите, където ще трубва...Миризливи журналист(к)и, кога ще научите правописа и лексиката на българския език. Извинавам се на читателите за уличния жаргон, но просто не мога да реагирам адекватно! Неуки журналисти, които не заслужават наименованието журналист, са лекетата на българския език!

31

до 21

преди 3 години

Кат ти съобщи шефът ти,че ще работиш на две смени за една заплата,тогава ще ти се проясни.А,досети се ,че в такъв кабинет се работи и на всички празници и през деня и през нощта!И пак за същата заплата,но вече с по висок данък!Иначе подписваш декларация,че на дете места работиш по 4 часа,но всъщност работиш и на двете по 8 !Е,няма как или приемаш или напускаш.И така това ти е опцията-или по 16 часа дневно за една заплата или нищо.Това са искали да направят в Карлово!

30

29-лекар

преди 3 години

Та като се сетих за тази история мисля,че днес никой млад човек не би си и помислили дори да следва медицина!Когато е млад човек вярно е идеалист,обаче после като го налегне живота и постепенно ще,не ще става реалист.А реалността особено през 90-те беше ужасяваща.И сега не е добре и тогава не беше! Нито един млад човек не трябва да има съдба като нашата!Като се замисля колегата ми е постъпил брутално,но правилно.Спасил е синът си от мизерията.

fallback