4–метрова фигура на председателя на Националния оперативен щаб Генерал Мутафчийски ще води тазгодишното карнавално шествие в Габрово. За първи път събитието ще се проведе без публика, а организаторите призовават жителите на града да наблюдават карнавала от терасите си.

Драгомир Цанев вече 20 години  ръководител на карнавалната работилница в Габрово.  Изработил е десетки фигури на политици, световни лидери и известни личности от метал и стиропор.

Така без съмнение тази година карнавалното шествие ще води председателя на Националния оперативен щаб ген. Мутафчийски, предава Bulgaria ON AIR.

По време на шествито ген. Мутафчийски ще бъде като на брифинг - в компанията на премиера Бойко Борисов и вицепремиера Томислав Дончев, които не за първи път са герои на габровския карнавал.

В събота шествието ще се движи в три лъча и ще се излъчва на живо в социалните мрежи, а организаторите призовават: "Не ни идвайте на гости, по изключение не приемаме гости, ние си оставаме на терасите. Ще бъдем със семействата си, на гости няма да ходим, но и не каним, това по изключение за тази година“.

Мерките за сигурност също ще бъдат строги, като ще се следи да не се струпват много хора на едно място.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase