Снимка: Pixabay
fallback
За момента няма планове родопсконо село Осина да бъде поставено под карантина или да бъде изолирано, след като там беше открито огнище на коронавриус, предаде bTV. 
 
Селото има 600 жители, от които 23-ма са с положителни проби за COVID-19. Заразата в селото е донесена от столична болница. Сред заразените има и 5 деца. 
 
Първият случай е на медицинска сестра, която се е грижела за болна жена. Тя е била онкоболна и е претърпяла операция. Половината членове на семейството на починалата са заразени.  
Oще по темата
 
11 души с положителен PCR тест са настанени в инфекциозното отделение към момента. 6 души са с клинична картина, няма пациенти в тежко състояние. 
 
Местната власт настоява за по-строги мерки, за да се ограничи вируса, включително и селото да бъде изолирано. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 3 години

Тия в болницата са за наказание! За да усвоят едни пари от здравната каса са извършили операция на жена, за която е бил ясен изхода по време на пандемия. Отделно са я изписали без тест, за да заразят селото и да има повече болни и пътеки за усвояване! Трябва да има наказани болници за умишлено заразяване иначе санотарите по цял ден се почесват и чакат пари от близки на болни хора! Доктори, сестри и санитари трянва да са със строго фиксирани заплати и да се спрат всички путеки !

12

Мислеща

преди 3 години

За тези, които все още могат да мислят https://fakti.bg/bulgaria/473038-progovoriha-zarazenite-ot-selo-osina

11

Ром'с

преди 3 години

Видимо това село не в България или Е много далеко от София и нее България, щото всички партии се сещат за страната само когато има избори,а тъй само София, Варна, Бургас, Пловдив.. и това Е България за тях. (

fallback